Αναζήτηση ιστολογίου

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πρώτη Δελφική Διδαχή

 Οι Δελφικές Διδαχές, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της αυτογνωσίας μας και οδηγούν εις την επίγνωση της "άλλης" ζωής. Η αρχή γίνεται με την συνειδητοποίηση των "συμπτώσεων", ως θεϊκά μηνύματα - ωθήσεις που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, την ύπαρξή μας, την ψυχή μας και τον ρόλο μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρωπίνου εξέλιξης. Στην συνειδητοποίηση ότι "κάτι περισσότερο υπάρχει", αρχίζει η αποκαλούμενη "αφύπνιση", δεδομένου ότι η άγνοια και η αδιαφορία προς το "υπερβατικό" αποτελούν την ύπνωση της ψυχής. Οι "απόκρυφες διδασκαλίες" του Εν Δελφοίς Ιερατείου, βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας... Ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου. Πόσο μάλλον υπό του Απολλώνιου Φωτός...

Μπαίνοντας σε μία εποχή που όλα δείχνουν να είναι ρευστά, ο άνθρωπος διακατέχεται όλο και περισσότερο από τον Επίκτητο Φόβο, έχοντας την αίσθηση ότι όλα γύρω του καταρρέουν. Πολλοί έχουν την «αίσθηση» ότι ο Θεός μας εγκατέλειψε στην τύχη μας. Όμως, αν καθίσουμε με ηρεμία και ψυχραιμία να δούμε λίγο την ζωή μας,  θα δούμε ότι στην ουσία, ο Θεός ποτέ δεν μας εγκατέλειψε. Σε όλη την πορεία της ζωής μας, διαπιστώνουμε ότι έχουν συμβεί μία σειρά από «συμπτώσεις» που μας έχουν βοηθήσει σε κάποιο μας πρόβλημα. Η «λύση» δίνεται την κατάλληλη στιγμή, από μία «συμπτωματική» διαδικασία. Ας δούμε λίγο κάποια παραδείγματα: έχουμε χάσει τον αριθμό τηλεφώνου ενός φιλικού προσώπου. Ανησυχούμε για την υγεία του ή πρέπει να το ενημερώσουμε για κάποιο θέμα που το αφορά. Αγχωνόμαστε για το που θα το βρούμε και ξαφνικά… μας παίρνει τηλέφωνο ή συναντιόμαστε «τυχαία» στον δρόμο. Η πρώτη μας αντίδραση είναι η κλασσική φράση: «στον ουρανό σε γύρευα και στην γη σε βρήκα». Χαιρόμαστε και μεταδίδουμε την είδηση ή μαθαίνουμε για την υγεία του. Άλλοτε πάλι, εκεί που μας απασχολεί ένα θέμα, κάποια στιγμή διαβάζουμε ένα άρθρο που αφορά αυτό το θέμα, ή ακούμε κάτι στο ραδιόφωνο ή σε μία συζήτηση που γίνεται λίγο παραδίπλα από εμάς σε μία καφετέρια. Η απορία μας λύνεται. Άλλη φορά, αναρωτιόμαστε για  κάποιο θέμα, ξεκινάμε να πάμε στην δουλειά μας αλλά για κάποιον λόγο αποφασίζουμε να αλλάξουμε πορεία και να πάμε από άλλο δρόμο. Τότε «τυχαία» συναντάμε κάποιον γνωστό μας και την ώρα που συζητάμε το θέμα που μας απασχολεί, μας δίνει την λύση.

Όλα τα παραπάνω τα αποκαλούμε «συμπτώσεις». Είναι όμως τόσο τυχαία όσο νομίζουμε; Ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες. Γνωρίζουμε ότι αυτήν τη στιγμή συντελείται μία σκληρή «αόρατη» μάχη. Θεός, Σαμαήλ και Νεφελίμ, αγωνίζονται με «τρόπαιο» τον άνθρωπο. Ο δε άνθρωπος, αγωνίζεται για την πνευματική του εξέλιξη, την οποία ο Σαμαήλ κι οι Νεφελίμ επιθυμούν να ανακόψουν. Ο Θεός που θέλει την ανέλιξή μας, δεν μπορεί να επέμβει ενεργά. Δεν θέλει όμως και να μας αφήσει έρμαια και βορρά στα νύχια των εχθρών. Έτσι, «εφηύρε» τις «συμπτώσεις». Ορίζει τις καταστάσεις μέσα από μία φαινομενικά «τυχαία» διαδικασία, ώστε να μπορέσουμε να εξελιχθούμε. Τότε είναι που εμείς πρέπει να είμαστε σε εγγρήγορση και να «συλλαμβάνουμε» αυτά τα θεϊκά μηνύματα. Τεντώνουμε τα αυτιά μας κι έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Οτιδήποτε δούμε ή ακούσουμε, όπου κι αν το δούμε και το ακούσουμε, μπορεί να είναι ένα μήνυμα για εμάς που θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε. Οποιαδήποτε συνάντηση, μπορεί να είναι χρήσιμη για εμάς. Πολλές φορές, είναι καλό να σημειώνουμε σε ένα μπλοκάκι που θα φέρουμε πάντα πάνω μας, τα «τυχαία» συμβάντα, ώστε κάποια στιγμή που θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθούμε με την ερμηνεία τους, πάνω στα θέματα που μας απασχολούν.

Πρώτη λοιπόν Εξελικτική Διδαχή, είναι η συνειδητοποίηση των «συμπτώσεων». Όσο πιο γρήγορα τις συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο συχνές θα είναι και τόσο πιο εύκολα θα μπορούμε να δούμε την πορεία που πρέπει να καθορίσουμε στην ζωή μας. Καλή αρχή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις εντυπώσεις που σας δημιούργησε το κείμενο...