Αναζήτηση ιστολογίου

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δευτέρα Δελφική Διδαχή

 Βασική αρχή της διδαχής αυτής, είναι να γνωρίζουμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία της ανθρωπότητος και ουχί την επίσημη - συμβατή. Εν τούτοις, εν ευθέτω χρόνω, θα δούμε μέσα από τα συγγράμματα των ιερών φιλοσόφων της αρχαίας Ελλάδας, την βάση κάποιων στοιχείων που δίδονται παρακάτω, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.

Το Πρώτο Μάθημα, αφορούσε τις "Συμπτώσεις" ως θεϊκά μηνύματα. Ελπίζω, κάποιοι να μπόρεσαν να ασχοληθούν με αυτό. Τώρα έχουμε την "Ιστορική Ανασκόπιση". Η Ιστορική Ανασκόπιση, έχει να κάνει με... "κινηματογράφο"... Δηλαδή, καθείστε κάπου χαλαρά, ήρεμοι και με το μυαλό καθαρό. Βγάλ' τε από το μυαλό σας κάθε άλλη σκέψη και ξεκινείστε ένα μακρύ ταξίδι. Όλα όσα γραφούν εδώ, δείτε τα σαν να βρίσκεστε οι ίδιοι παρατηρητές. Σαν να είστε σε κινηματογραφική αίθουσα... Στο Πλανητάριο για παράδειγμα (αν το έχετε κάποιοι επισκευτεί, θα έχετε θαυμάσει τον θόλο - οθόνη, τα διαδραστικά καθίσματα και τον τέλειο ήχο).

Βρισκόμαστε στην αρχή της Δημιουργίας. Υπάρχει το τίποτα... Το Κενό. Ξάφνου, εμφανίζεται ένα απόκοσμο Φως! Ο Θεός - Δημιουργός. Ο Τριαδικός Θεός. Σε λίγο αρχίζουν κι εμφανίζονται ανθρωπόμορφα φωτεινά όντα. Οι Ελοχίμ. Μετά από αυτούς, ακολουθούν οι Άγγελοι. Οι Ελοχίμ, κατ' εντολήν Θεού, συμμετέχουν στην διαδικασία της Δημιουργίας και φτιάχνουν τα Σύμπαντα, τους Γαλαξίες και τους Πλανήτες. Η προσοχή μας επικεντρώνεται στον Πλανήτη Γη: τον Γαλαζοπράσινο πλανήτη του 7ου Σύμπαντος, που είναι τρίτος στην σειρά στο πλανητικό μας σύστημα. Τον πλησιάζουμε σιγά - σιγά. Γύρωμας, το έναστρο Σύμπαν, δίνει την θέση του στο απέραντο γαλάζιο του Ουρανού. Μπαίνουμε στην Γήινη ατμόσφαιρα και επικεντρωνόμαστε σε ένα σημείο του πλανήτη όπου εμφανίζεται ο άνθρωπος. Όλα έχουν ενεργειακή μορφή. Τα πάντα. Δημιουργείται ο πρώτος άνθρωπος από τους Ελοχίμ κι ακολουθεί κι ο δεύτερος. Αδάμ και Λίλιθ! Η Λίλιθ ανακαλύπτει την δύναμή της να αποροφάει την ενέργεια γύρω της. Παράλληλα στην 6η κι 7η διάσταση, ξεκινούν ταραχές. Ο Σαμαήλ, αρνείται να δεχθεί τον άνθρωπο ανώτερο από αυτόν και ξεκινάει την επανάστασή του. Τον ακολουθούν κι άλλοι και όλοι μαζί πέφτουν από τον ουρανό. Η Λίλιθ πείθεται ότι μπορεί να γίνει θεά και καταστρέφει τα πάντα, μέχρι που όταν προσπάθησε να καταστρέψει τον Αδάμ, ο Θεός την έστειλε σε εξορία. Δημιουργείται η Εύα. Η ανυπακοή, κάνει και τους δύο να βγούν από την ενεργειακή τους μορφή και να περάσουν από την 4η διάσταση στην 1η - 2η. Μαζί τους κι όλη η Δημιουργία. Από εκεί και πέρα εξελίσσεται η Ιστορία του ανθρωπίνου γένους.

Ο Σαμαήλ πείθει 201 Ελοχίμ να έρθουν στην Γη και να δοκιμάσουν την ηδονή της συνεύρεσης με τους ανθρώπους. Γενιουνται οι Γαλάζιοι Γίγαντες που αρχίζουν να εξουσιάζουν την ανθρωπότητα με βία κι αγριότητα. Οι άνθρωποι βιώνουν τον τρόμο. Με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζονται πειραματικές μορφές Νεφελίμ. Ο τρόμος μεγαλώνει, αφού οι άνθρωποι αποτελούν τροφή για τους θεούς Νεφελίμ. Ο Θεός επεμβαίνει, δίνοντας εντολή στον Δία να καταστείλει την διακυβέρνηση των Γαλάζιων Γιγάντων. Ακολουθεί πόλεμος. Έντρομη η ανθρωπότητα βλέπει μπροστά στα μάτια της να μάχονται τέρατα και γίγαντες ύψους 3ων μέτρων. Ο Δίας με τα στρατεύματά του τσακίζει τους Νεφελίμ κι η ανθρωπότητα παίρνει μια ανάσα. Σε λίγο καιρό, ξεσπάει άλλος πόλεμος, μεταξύ Ελλήνων και Ατλάντων. Οι δύο τεράστιες αυτοκρατορίες συγκρούονται με όπλα υπερτεχνολογίας που οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν. Τους δίνουν τρόμο. Η Ατλαντίδα καταβυθίζεται, το ίδιο και το Αραντίς. Τρομακτικές απώλειες, αλλά και πάλι η ανθρωπότητα ανακουφίζεται, ώσπου ξεσπάνε άλλοι πόλεμοι... Οι θεοί, φγεύγουν, αλλά ο άνθρωπος προσπαθεί πλέον με τις δικές τους δυνάμεις να σταθεί. Μόνο που έχει πλέον επιστρέψει στην λίθινη εποχή και έχει ξεχάσει τον Δημιουργό.

Η πορεία του ανθυρώπου είναι πλέον μία συνεχής διαδικασία αυτογνωσίας. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν οι διάφορες αυτοκρατορίες επιθυμούν την επέκτασή τους. Πόλεμοι μαστίζουν την Γη. Οι άνθρωποι βρίσκονται και πάλι σε απόγνωση, ώσπου εμφανίζεται στην Βηθλεέμ το πρόσωπο που όλοι στην ουσία ανέμεναν. Ο Υιός και Λόγος του Θεού - Δημιουργού. Τους θυμίζει ότι υπάρχει Θεός και απαλάσσει την ανθρωπότητα από τον φόβο του θανάτου. Η ανθρωπότητα ανακουφίζεται και πάλι. Όμως η πορεία δείχνει ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και οδηγούν την ανθρωπότητα και πάλι στον φόβο. Τον φόβο της κόλασης. Η άσχημη πλευρά του ιερατείου, μαστίζει την ανθρωπότητα, που εξακολουθεί να ψάχνει τον εαυτό της. Οι Αλχημιστές δίνουν νέα έμφαση σε αυτό, αλλά καταδικάζονται. Τώρα πλέον, όλα στρέφονται στην τεχνολογία. Η ανθρωπότητα προσπαθεί να αυτοπροσδιοριστεί μέσα από την τεχνολκογία, ώσπου έρχονται τα ταξίδια στο διάστημα. Τότε, κουρασμένη, αφήνει στους επιστήμονες την συνέχεια της εξερεύνησης. Κάθεται ανακουφισμένος και αγχωμένος στο σπίτι του όπου κατακλύζεται από τις ππληροφορίες της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Κάθεται και περιμένει. Σε αυτό το διάστημα, η επιστήμη γίνεται κυρίαρχος της ανθρωπότητας. Τόσο κυρίαρχος που ο άνθρωπος γίνεται υποχείριό της. Τώρα πλέον διαπιστώνει ότι έχαςσε άδικα τον χρόνο της να περιμένει τους επιστήμονες κι επιστρέφει στην φιλοσοφική αναζήτηση. Αγχωμένοι και πάλι, αναζητάμε τον αυτοπροσδιορισμό μας.

Ζείστε για λίγο αυτά τα συναισθήματα. Βιώστε τις εικόνες που θα δημιουργηθούν και προσπαθείστε να νοιώσετε ό,τι ένοιωσαν οι άνθρωποι ανά τους αιώνες. Αυτό θα βοηθήσει στο να κατανοήσουμε τι το βαθύτερο υπάρχει που μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην εξέλιξή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις εντυπώσεις που σας δημιούργησε το κείμενο...